چرا طراحی سایت اختصاصی؟
- توسط مدیر سایت
- دوشنبه 26 مهر 1400
چرا طراحی سایت اختصاصی ؟
طراحی سایت اختصاصی یکی از دو گزینه اصلی پیش روی شما برای ساخت سایت مدنظرتان است. این روش در مقابل طراحی سایت آماده قرار میگیرد. در طراحی سایت آماده از سیستمهای مدیریت محتوای آماده مثل وردپرس برای سایت شما استفاده میشود، اما در طراحی سایت اختصاصی، سایت شما از ابتدا بهصورت اختصاصی کدنویسی میشود. این کار باعث میشود بسیاری از خطاهای رایج در سیستمهای مدیریت محتوای آماده برای شما اتفاق نیفتد. بهطورکلی سیستمهای مدیریت محتوای آماده ازآنجاکه رایگان هستند، پشتیبانی کمی دارند و احتمالاً کمتر هم بهروزرسانی میشوند. ضمن اینکه احتمال بروز خطا در آنها زیاد است.
وقتی شما از طراحی سایت اختصاصی استفاده میکنید، برنامهنویس شما با اشراف بر مشکلات رایج در سایتهای آماده، کدنویسی سایت شما را به شکلی انجام میدهد که این خطاها اتفاق نیفتد. ضمن اینکه چه برنامهنویس سایت شما یک فرد باشد و چه یک شرکت باشد، در کنار طراحی سایت اختصاصی، پشتیبانی هم برای آن در نظر میگیرند.
در کنار این موضوعات معمولاً طراحی سایت اختصاصی این امکان را به شما میدهد که هر امکاناتی لازم داشته باشید، به سایت خود اضافه کنید. سرعت بالا، امنیت بالا، امکانات اضافه و... ازجمله مهمترین ویژگیهایی هستند که با طراحی سایت اختصاصی در دسترس شما قرار میگیرد.
مزایا و ویژگیهای ساخت سایت اختصاصی
ساخت سایت اختصاصی مزیتهای زیادی برای شما به همراه دارد. از امکانات پیشرفته گرفته تا سرعت بالا در این حالت برای شما فراهم میشود. در این قسمت میخواهیم نگاهی کلی به مزیتهای طراحی سایت اختصاصی داشته باشیم:
طراحی سایت منطبق بر هویت برند
در طراحی سایت اختصاصی این امکان برای شما فراهم است که سایت را دقیقاً مطابق با هویت برند خود طراحی کنید. هر کسبوکاری برای برند خود استراتژیهای مشخصی را تعریف کرده و بخشی از بازار را هدف گرفته است. در کنار استراتژی، کسبوکارها هویت و شخصیت منحصربهفردی را برای برند خود در نظر میگیرند؛ این هویت شامل رنگسازمانی، لوگو، تایپوگرافی، فونت و اندازه فونت اختصاصی است. اساساً باید مشتریانی که به سایت شما سر میزنند هویت برند شما را احساس کنند. با استفاده از المانهای هویت بصری در طراحی سایت چنین اتفاقی رخ خواهد داد. درواقع با طراحی سایت اختصاصی شما میتوانید هویت برند خود را در سایتتان جاری کنید.
بهبود تجربه کاربری سایت
طراحی سایت اختصاصی این امکان را به شما میدهد که تجربه کاربری سایت را بر اساس نتایج واقعی از آنالیز رفتار مشتریان خود طراحی کنید. بدین ترتیب، میتوانید ایدههای خود را برای ایجاد رضایت بیشتر در کاربران سایت و تبدیل آنها به سرنخ، بهخوبی اجرا کنید. وقتی قصد طراحی سایت اختصاصی دارید، برنامهنویس شما باید نظرات و ایدههای شما برای طراحی تجربه کاربری سایت را بپرسد و بر اساس نیاز و خواسته شما آن را طراحی کند.
برای مثال، ممکن است، شما بخواهید قسمتی برای ارائه مشاوره رایگان به کاربران سایت ایجاد کنید تا بتوانید آنها را برای خرید ترغیب کنید، برنامهنویس سایت شما باید این امکان را برای شما فراهم کند. علاوه بر این، باید نسبت به سازماندهی صفحات سایت هم حساسیت داشته باشید و طراحی سایت را طوری در نظر بگیرید که همه صفحات بهراحتی با کمتر از سه کلیک در اختیار کاربران قرار گیرد. درواقع منوهای سایت شما باید به شکلی طراحی شوند که همه مطالب بهراحتی در دسترس کاربران قرار داشته باشد.
بهبود وضعیت سئو سایت
یکی از مهمترین مزیتهای طراحی سایت اختصاصی، تأثیر آن بر سئوی سایت است. طراحی سایت اختصاصی بهشدت بر بهبود سئو تأثیر دارد، زیرا برنامهنویسان سایت را مطابق اصول سئو طراحی کرده و ویژگیهای لازم برای رتبه گرفتن سایت در موتورهای جستجو را در آن تعبیه میکنند. اساساً امروزه کسانی که طراحی سایت اختصاصی انجام میدهند، با تیمی از متخصصین سئو هم در ارتباط هستند تا سایت را بر اساس اصول سئو طراحی کنند. ازجمله مهمترین ویژگیهای منطبق بر سئو در سایتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت بالا: امروزه داشتن سرعت استاندارد یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه دهی به سایت است. گوگل برای این کار شاخصهایی هم در نظر گرفته که بر اساس آنها، سرعت سایت و تجربه کاربری آن را میسنجد.
- تگهای متا، عنوان و...: طراح سایت شما باید قسمتهای مختلف برای ایجاد تگهای متا، تگ عنوان و تگهای هدینگ، آلت تصاویر و... را در نظر بگیرد تا هنگام ایجاد هر صفحه بتوانید این مشخصات را هم تنظیم کنید.
- سازماندهی صفحات: سازماندهی صحیح صفحات نقش مهمی در ایجاد یک تجربه کاربری رضایتبخش در سایت دارد. معمولاً افراد در دستهبندی مطالب سایت دچار خطاهایی میشوند که رباتهای گوگل را برای ایندکس صفحات دچار مشکل میکند. اما با طراحی سایت اختصاصی، این مشکل برای شما ایجاد نخواهد شد.
- ایندکس صفحات: طراح سایت شما تنظیمات لازم را برای اعلام اینکه کدام صفحات باید ایندکس شده و کدام صفحات خزش یا ایندکس نشوند، انجام میدهد. این کار باعث میشود صفحاتی که ضرورتی برای خزش شدن ندارند، اصلاً توسط رباتهای موتور جستجو دیده نشوند و بودجه خزش شما هدر نرود.
- ایجاد لینکهای داخلی: یکی از مهمترین موضوعات در سئو سایت، ساخت لینکهای داخلی بین صفحات سایت است. در طراحی سایت اختصاصی همزمان با طراحی ساختار صفحات سایت، طرح لینکسازی بین آنها هم تهیه میشود. این کار باعث میشود گوگل موضوع صفحات سایت شما را بهتر تشخیص داده و آنها را زودتر ایندکس کند.
- طراحی واکنشگرا: ازآنجاکه امروزه کاربران موبایلی سایتها روزبهروز در حال افزایش هستند، گوگل هم اهمیت زیادی برای نسخه موبایل سایتها در نظر گرفته و حتی آن را در اولویت بالاتری هم قرار داده است. طراحی سایت ریسپانسیو شده در پروژههای طراحی سایت اختصاصی انجام میشود تا سایت هم برای کاربران موبایل و هم برای کاربران کامپیوتر بهخوبی نمایش داده شود.
امکان توسعه سایت
وقتی از سیستمهای مدیریت محتوای آماده استفاده میکنید، با استفاده از افزونهها میتوانید امکانات مختلفی به آن اضافه کنید اما این امکانات حد و حدود مشخصی دارند؛ درواقع تا جای مشخصی میتوانید امکانات را به سایت خود اضافه کنید. اما در طراحی سایت اختصاصی امکان افزودن هر نوع امکاناتی به سایت شما وجود دارد. این موضوع به شما کمک میکند برنامه خود را برای توسعه سایت در آینده با خیال راحت مدنظر داشته باشید.
انطباقپذیری بیشتر با هاست
با طراحی سایت اختصاصی شما میتوانید کنترل بیشتری بر هاست خود داشته باشید. درواقع، شما این امکان را دارید که بهصورت دورهای از سایت خود بکاپ بگیرید و محل ذخیرهسازی آن را تنظیم کنید. میتوانید عملکرد سرور خود را همواره زیر نظر داشته باشید و سیستم مدیریت محتوای خود را روی هاست پیکربندی کنید. علاوه بر این امکان اضافه کردن فناوریهای مختلف به سایت هم برای شما فراهم است.
زبان برنامه نویسی ASP.NET چه مزایایی دارد؟
قبلا در مورد آشنایی با زبانهای برنامه نویسی نوشتیم و گفتیم که asp.net یک تکنولوژی توسعه وب بسیار انعطافپذیر است و میتوان با استفاده از زبان C# سی شارپ یا VB ویژوال بیسیک در آن یک سایت دینامیک طراحی کرد که پاسخگوی تمام نیازهای کاربر از یک طرف و مدیر سایت از طرف دیگر باشد. در واقع asp.net نسخه توسعه بافته از ASP مخفف Active Server Pages است که در سال 2002 توسط کمپانی مایکروسافت عرضه شد و از زبانهای برنامهنویسی سمت سرور server side است. یعنی همانند زبان PHP کاربر نمیتواند کد اصلی سایت را ببینید و فقط نتیجه تفسیر شده آن را در مرورگر خود مشاهده میکند. این فریم ورک در طول سال های اخیر دچار تغییرات زیادی شده و آخرین نسخه آن توجه بسیار زیادی روی معماری سه لایه یا mvc داشته است.
بانک اطلاعاتی قابل استفاده برای سایتهای asp از نوع sql server است و این سایتها فقط بر روی سرورهای ویندوزی قابلیت اجرا دارند و اگر در حال حاضر سرور لینوکسی در اختیار دارید نمیتوانید از asp.net استفاده کنید و باید به فکر تغییر سیستم عامل سرویسدهنده میزبانی وب خود باشید.